Home » » ဗိုက္ပူလို႔ စိတ္ညစ္ေနသလား

ဗိုက္ပူလို႔ စိတ္ညစ္ေနသလား

Written By Unknown on Friday, June 13, 2014 | June 13, 2014

အမ်ိဳးသမီး အမ်ားစုဟာ ဗိုက္ပူ တာေၾကာင့္ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ဖို့ အေတာ္ ႀကိဳးစား ယူရပါတယ္။ ဗိုက္ပူလာၿပီ ဆိုရင္ ျပန္ၿပီးဗိုက္ခ်ပ္ဖို့ မလြယ္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ႕ စနစ္တက် လိုက္နာၿပီး မွန္မွန္ႀကိဳးစား မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်ပ္ရပ္တဲ့ ဗိုက္သားအလွကို ရရွိလာပါလိမ္႕မယ္။

အဆင့္ (၁) ေလ့က်င့္ခန္း
ဒိုက္ထုိးေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ပါ
ၾကမ္း ျပင္ေပၚေလးဖက္ေထာက္ အ ေနအထားမ်ိဳး ေနပါ။ လက္ႏွစ္ဖက္ အ ကြာအေဝးက ပခံုးေတြထက္ အနည္း ငယ္ ပိုက်ယ္သင့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ သင့္ ရင္ဘတ္က ၾကမ္းျပင္နဲ႔ ထိကပ္လုနီးပါး ျဖစ္တဲ့အထိ ခႏၶာကိုယ္ကို ႏွိမ့္ထားသင့္ ပါတယ္။ၿပီးရင္ နဂိုအေနအထားမွာ ျပန္ ေနၿပီး ထပ္ကာ ထပ္ကာ လုပ္ေပးပါ။

တင္ပါးျမွင့္ေလ့က်င့္ပါ
ၾကမ္းျပင္ေပၚမွာ ပက္လက္လွန္လဲ ေလ်ာင္းၿပီး ဒူးေတြကို ေကြးကာ ေျခဖဝါး ေတြကို ၾကမ္းျပင္ေပၚမွာ အျပားလိုက္ခ် ထားပါ။ ၿပီးရင္ တင္ပါးေတြကို ျမႇင့္တင္ လိုက္ပါ။ ဒီအခ်ိန္မွာ ခႏၶာကိုယ္ဟာ ပခံုး နဲ႔ ဒူးအထိ တစ္ေျဖာင့္တည္း ျဖစ္ေနရပါ မယ္။ ဒီအေနအထားအတိုင္း ငါးစကၠန္႔ ေနၿပီး ခႏၶာကိုယ္ေအာက္ပိုင္းကို နဂို အေနအထားမွာ ျပန္ထားပါ။ ခႏၶာကိုယ္ ရဲ႕ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို ျမန္ေစပါတယ္။

အဆင္႕ (၂) စိတ္ဖိစီးမႈ ေလွ်ာ့ခ်နည္း
စိတ္ဖိစီးမႈက ျမင့္မားေနတဲ့အခါမွာ ေကာ္တီေစာေဟာ္မုန္းက ျမင့္တက္လာ ပါတယ္။ ေကာ္တီေစာေဟာ္မုန္း ျမင့္ တက္တာက ဗိုက္အဆီကို တိုးေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ေန႔မွာ အနည္းဆံုး ၁၀- ၁၅ မိနစ္ခန္႔ စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ေကာ္တီေစာအဆင့္ကို ေလ်ာ့နည္းေအာင္ လုပ္ေဆာင္ပါ။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္လာပါ လိမ့္မယ္။ စိတ္ဖိစီးမႈ ေျဖေလွ်ာ့ေရးနည္း တခ်ိဳ႕ကေတာ့ လာဗန္ဒါရနံ႔သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ေရစိမ္ကန္ထဲမွာ စိမ္ခ်ိဳးတာ၊ အေၾကာ ဆန္႔ထုတ္တာ၊ ေယာဂက်င့္တာ၊ တစ္ေန႔ တာအေၾကာင္း စာခ်ေရးတာ၊ ရယ္ေမာ တာတို႔ ျဖစ္ၾကပါတယ္။

အဆင့္ (၃) အစားအစာ


ဝမ္းဗိုက္အဆီ ေလာင္ကြ်မ္းေစမယ့္ အစာေတြကို စားေပးရင္ ဗိုက္သားခ်ပ္ ရပ္ေစ႐ံုသာမက ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ကိုပါ တည္ၿငိမ္ေစပါတယ္။ စားသင့္တဲ့ အစားအစာေတြက သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္အမ်ားအျပား၊ အဆီနည္းပ႐ို တင္းနဲ႔ ေကာင္းတဲ့ အဆီေတြပဲ ျဖစ္ၾကပါ တယ္။ လိုက္နာသင့္တဲ့ အစာစားနည္း က ေအာက္ပါအတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္။

အစာစားတိုင္းဟင္းသီးဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳး-ႏွစ္မ်ိဳး ပါဝင္ပါေစ
တစ္ေန႔မွာ ကယ္လိုရီနည္း အစာ ကို ေလးႀကိမ္-ငါးႀကိမ္စားရင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္စားျဖစ္ႏိုင္ေျခက ၄-၁၀ ႀကိမ္ ခန္႔ ရွိပါလိမ့္မယ္။ à ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ ေရဟာ ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈ မျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္႐ံုသာမက ဗိုက္ ဆာတာကိုလည္း ေမ့သြားေစပါတယ္။ တစ္ေန႔ အနည္းဆံုး ေရ ရွစ္ဖန္ခြက္ခန္႔ ေသာက္ပါ။

အရည္အေသြးရွိတဲ့ ပရိုတင္းဓာတ္ ကို စားပါ
ပ႐ိုတင္းပါတဲ့ အစာက အစာေၾက လြယ္၊ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္လြယ္ၿပီး ကယ္လိုရီ မ်ားမ်ားလည္း ေလာင္ကြ်မ္းေစႏိုင္ပါ တယ္။ ပ႐ိုတင္းဓာတ္က အစာအိမ္ထဲမွာ ၾကာၾကာ ရွိေစတာေၾကာင့္ ခ်က္ခ်င္း ဗိုက္ျပည့္ေစသလို ၾကာၾကာ ဗိုက္ျပည့္ ေနေစပါတယ္။

အဆီကို မေၾကာက္ပါႏွင့္
အိုမီဂါ ၃ဖက္တီးအက္စစ္ပါတဲ့ သံ လြင္ဆီ၊ ေထာပတ္သီး၊ ငါးနဲ႔ အခြံမာတဲ့ အေစ့အဆန္ေတြက ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွာ အဆီေမာ္လီက်ဴးအႀကီးေတြကို ေသး ငယ္တဲ့ အဆီေမာ္လီက်ဴးေတြအျဖစ္ ေျပာင္းေစၿပီး သြယ္လ်ေစပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

သင္၏ Comment တစ္ခုဟာ
စာေရးသူအတြက္ ...အားေဆးပါ..။
(တခုတခုေတာ့ ေရးသြားေနာ္)

Followers

Trending




Home

Myanmar Tourism Federation