Home » , , » အရုိးပိုမို သန္မာေစဖို႔ အေကာင္းဆုံး အစားအစာ (၇) မ်ဳိး

အရုိးပိုမို သန္မာေစဖို႔ အေကာင္းဆုံး အစားအစာ (၇) မ်ဳိး

Written By Unknown on Saturday, December 6, 2014 | December 06, 2014


Image and video hosting by TinyPic
အရိုးက်န္းမာေရးဆိုတာကလည္း မျဖစ္မေန သိထားသင့္တဲ့ က်န္းမာေရးက႑ေတြထဲ
က တစ္ခုမဟုတ္ပါလား။ ဒီေတာ့ အရိုးအတြက္ သင့္ေတာ္ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအ
စာေတြက ဘာေတြျဖစ္မလဲဆိုတာ ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္။
(၁) ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အထူးသျဖင့္ အရြက္မ်ားတဲ့ အပင္ရဲ႕အသီးမ်ား နဲ႔ သစ္ျမစ္ေတြနဲ႔
ပင္ရိုးမ်ား ( သံဓာတ္ နဲ႔ ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ နဲ႔ ပရုိတိန္းဓာတ္နဲ႔အတူ အနယ္အႏွစ္
က်ေစတဲ့ ဗင္တာမင္ K နဲ႔ C အတြက္)
(၂) တိရိစာၦန္အသားျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္သည့္ အစားအစာ ၊ ပဲ နဲ႔ ပဲပိစပ္ စတဲ့ ပရိုတိန္း
(ပရိုတိန္းဓာတ္အတြက္)

(၃) အထားခံ အစားအစာမ်ား (သတၱဳဓာတ္အတြက္)
(၄) ဂ်ဳံ ၊ စပါး စသည့္အေစ့ငယ္ သီးႏွံအစားအစာမ်ဳိး ( မက္ဂနီဆီယမ္ဓာတ္အတြက္)
(၅) ေက်ာက္ပြင့္၊ အခြံမာသီး နဲ႔ အေစ့ ကဲ့သို႔ သတၱဳဓာတ္ၾကြယ္ဝေသာအစားအစာမ်ား
(၆) စား၍ရႏုိင္ေသာ အရုိးမ်ား (ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္နဲ႔ တျခားသတၱဳဓာတ္အတြက္)
(၇) က်န္းမာေရးျဖင့္ ညီညြတ္ေသာကဆီဓာတ္မ်ား (ဗင္တာမင္ K, D ကဲ့သို႔ အရိုးအတြက္
လိုအပ္သည့္ အဆီဖယ္ရွားေပးႏုိင္တဲ့ ဗင္တာမင္အတြက္) တုိ႕ျဖစ္ၾကသည္။
Credit : Trend Myanmar

0 comments:

Post a Comment

သင္၏ Comment တစ္ခုဟာ
စာေရးသူအတြက္ ...အားေဆးပါ..။
(တခုတခုေတာ့ ေရးသြားေနာ္)

Followers

Trending




Home

Myanmar Tourism Federation